27 de parcuri eoliene vor fi construite în următorii trei ani. Investiţia va fi de 100 milioane euro

wind farmUn număr de 27 de parcuri eoliene vor fi date în exploatare în judeţul Vaslui, până la sfârşitul anului 2015, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 100 de milioane de euro, se arată într-un raport întocmit de Consiliul Judeţean.

Potrivit unui raport întocmit de Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, un număr de 27 de parcuri eoliene vor fi date în exploatare până la finele anului 2015 în judeţul Vaslui, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 100 de milioane de euro.

Pe lângă cele 437 de turbine amplasate în 24 de comune vasluiene şi oraşul Negreşti, va fi construită şi o centrală electrică eoliană în comuna Soleşti.

Cele mai mari investiţii în parcuri eoliene se vor face în comuna Fălciu, unde se vor construi trei parcuri eoliene, în valoare de peste 23 de milioane de euro.

“Valoarea totală declarată de firmele care au obţinut autorizaţiile de construcţii pe cele 27 de parcuri eoliene se ridică la 434,3 milioane lei. Cu excepţia a opt dintre ele, lucrările sunt începute în alte 16 locaţii, în alte trei fiind deja finalizate şi date în exploatare”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Direcţiei de Urbanism din cadrul CJ Vaslui, Marian Beşliu.

Capacitatea totală de energie electrică ce va fi produsă de cele 27 de parcuri eoliene din judeţul Vaslui se va ridica la 917,4 MW, aproape echivalentul hidrocentralei de la Porţile de fier I, cea mai mare capacitate de producţie a energiei electrice din România, exceptând centrala nucleară de la Cernavodă.

 

Sursa articol Mediafax