Adrian Victor Vevera este noul este noul presedinte al CA Transelectrica. Vezi CV-ul lui Victor Vevera

Conform hotararii nr. 2 a Adunarii generale ordinare a actionarilor Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA, din data de 20 ianuarie 2012, a fost ales in calitatea de presedinte al Consiliului de administratie al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA, domnul Adrian-Victor VEVERA (Ordinul MECMA nr. 2869/01.11.2011), se arata pe site-ul Transelectrica.

Adrian Victor Vevera a indeplinit atributii in domeniul securităţii naţionale, precum şi atribuţii de coordonare a activităţilor privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice, iar de pe 12 mai 2011 este coordonator al Grupului de lucru interdepartamental pe probleme de securitate energetică regională din cadrul Guvernului României.

Directorul general al Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost inlocuit de Adrian Victor Vevera, consilierul personal al premierului Emil Boc, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei de transport de electricitate, deoarece, potrivit noii legislatii, Hahaianu nu mai poate ocupa cele doua functii simultan, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul general al companiei.

Click here to find out more!‘Am fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei de catre Adrian Victor Vevera deoarece, potrivit noii legislatii in vigoare, nu mai pot ocupa in acelasi timp functia de director general si de presedinte al Consiliului de Administratie’, a afirmat Horia Hahaianu.

De asemenea, consilierul personal al premierului Emil Boc a preluat functia de membru in CA pe care o detinea Ionel Florin. Victor Vevera este unul dintre demnitarii cu înaltă răspundere în domeniul energiei şi securităţii naţionale din Guvernul României.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti, actionarii companiei au fost mandatati ca in Adunarile Generale ale Actionarilor filialelor Smart si Teletrans ale Transelectrica sa il desemneze pe Horia Hahaianu pentru conducerea Consiliului de Administratie.

Transelectrica estimeaza un profit brut de 51,7 milioane lei pentru acest an, in conditiile realizarii unor venituri totale de peste 2,62 miliarde lei si ale efectuarii unor cheltuieli de 2,57 miliarde lei, potrivit informatiilor transmise BVB.

Statul roman detine 73,6% din actiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea – 13,4%, iar cota de actiuni care se tranzactioneaza liber este de 12,8%.

Transelectrica este operatorul de transport si de sistem din Romania, cu un rol cheie pe piata de energie electrica din Romania. Compania administreaza si opereaza sistemul electric de transport si asigura schimburile de electricitate intre tarile Europei Centrale si de Rasarit, ca membru al ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica). Transelectrica este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN). De asemenea reprezinta principala legatura dintre cererea si oferta de electricitate, echilibrind permanent productia de energie cu cererea.

Victor Vevera – un profesionist al NATO in domeniul domeniul energiei şi securităţii regionale

CV-ul lui Adrian Victor Vevera poate fi citit aici. Demnitarul este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare “ CAROL I“, al Colegiului Superior de Siguranţă Naţională , Academia Naţională de Informaţii și are o Diplomă de master în relaţii internaţionale – NATO Senior Executive Master in cadrul Centrului de Studii NATO (NATO senior executive master).

Vevera a avut un rol important in elaborarea materialelor cu privire la strategia de modernizare, eficientizare si reformă a structurii sistemului energetic national.

Mai multe detalii despre Proiectul strategiei energetice pentru perioada 2011-2035 pot fi citite aici…