Bogdan Chiritoiu: Noua lege de sustinere a investitiilor in energia regenerabila nu poate fi notificata la Bruxelles

bogdan_chiritoiu_6bf54155c5Noua lege de susținere a investițiilor în sectorul energiei regenerabile, aprobată de Parlament și trimisă la Curtea Constituțională de președintele Traian Băsescu, nu poate fi notificată la Bruxelles înainte de a fi finalizate calculele privind impactul acestui act normativ în facturile finale ale consumatorilor, a declaratpreședintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

“Oficialii Comisiei trebuie să dea un verdict dacă este vorba de supracompensare sau nu, astfel că trebuie să le prezentăm calcule privind impactul modificării schemei de certificate verzi’, a precizat Chirițoiu.

Totodată, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie, Niculae Havrileț, a precizat că realizarea acestor calcule revine Departamentului pentru Energie, care este și inițiatorul OUG 57/2013 și a legii de aprobare a acesteia, acte normative care au nevoie de avizul Comisiei Europene.

“Departamentul pentru Energie trebuie să facă aceste calcule, întrucât este inițiatorul ordonanței. Noi le-am pus și le vom pune în continuare la dispoziție toate informațiile pe care ni le solicită în acest sens’, a spus Havrileț.

sursa:agerpres