C. Niță: Cu două mld. de euro am putea să modernizăm tot ceea ce înseamnă centrale termice în România

constantin_nita_5b6ead7eafNecesarul de investiții pentru modernizarea sectorului de cărbune din România se ridică la două miliarde de euro, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, prezent la o conferință de profil.

“Cu două miliarde de euro am putea să modernizăm tot ceea ce înseamnă centrale termice în România. La acestea se adaugă și proiectul de un miliard de euro pentru un grup nou de 600 de MW la Rovinari, pentru care și-au exprimat interesul investitorii chinezi’, a spus Niță.

Potrivit acestuia, Departamentul pentru Energie nu a renunțat la planul de reorganizare a sectorului producției de energie în mai multe companii care să utilizeze un mix de resurse energetice.

“Nu am renunțat și n-o să renunț niciodată la mixul energetic’, a subliniat ministrul, întrebat care sunt planurile sale în acest sens.

El a mai spus că legea holdingului, un act normativ așteptat de mai mulți ani, ar putea fi aprobat de Parlament până la finele lunii februarie.

“Crearea mixului energetic este o variantă. Mai am și alte variante, dar o să vi le spun la momentul oportun”, a adăugat ministrul.

sursa:agerpres