Cateva fonduri de pensii vor sa achizitioneze participatie din parcul eolian detinut de CEZ

energie-regenerabila-parcul-eolian-fantanele-cogealac-devine-functional-la-capacitatea-maxima-4355Mai multe fonduri de pensii și-au arătat interesul de a achiziționa o participație în parcul eolian de la Fântânele-Cogealac deținut de CEZ, estimat la 1,1 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari), a declarat joi Tomas Pleskac, directorul diviziei de operațiuni străine al celei mai mari companii de utilități din Europa Centrală, transmite Reuters.

Investitorii străini și-au exprimat temerile legate de reducerea subvențiilor pentru energie regenerabilă în România, după ce Guvernul a decis, pe 1 iulie 2013, să amâne pentru perioada 2017-2020 acordarea unui număr de certificate verzi.

CEZ încă trebuie să decidă mărimea participației care va fi vândută sau dacă va face o astfel de tranzacție, a explicat Tomas Pleskac, membru al Consiliului de conducere al companiei de utilități. Statul ceh deține un pachet de 70% la CEZ.

‘Suntem cu certitudine pregătiți să vindem (chiar și o participație de 100%). Nu vom refuza ofertele bune. Nu avem un calendar strict, nu trebuie să vindem Aceasta este o posibilitate, dacă va fi atractivă pentru noi, o vom utiliza, dacă nu va fi atractivă, nu vom recurge la ea’, le-a declarat jurnaliștilor Tomas Pleskac.

sursa:agerpres