China va investi 83 de miliarde de dolari în producția de gaze de șist din SUA

Afacerea cu gaze de șist din Virginia de Vest va primi o investiție de 83 miliarde de dolari din partea celei mai mari companii de energie din lume, China Energy, scrie Oilprice.com, citând publicația The Washington Times.

„Extinderea infrastructurii energetice în regiunea Appalachia, ceea ce include o piață și un hub regional de stocare a gazelor, va avea efecte asupra economiei noastre, asupra securității și viitorului nostru”, a declarat un senator al statului Virginia de Vest, potrivit sursei citate.

În acest an, China a aprobat fuziunea dintre cel mai mare producător al său de cărbune, Shenhua Group Corp, cu una dintre cele mai mari cinci companii energetice de stat, China Guodian Corp. Fuziunea creează cea mai mare companie din lume după puterea instalată, cu active ce valorează 271 miliarde de dolari. Noua companie se numește China Energy.

Virginia de Vest a aprobat, de asemenea, câteva lucrări de îmbunătățire a infrastructurii, care vor facilita transportul gazelor de șist la unitățile de procesare.