Constantin Nita: Este necesara colaborarea in domeniul energiei intre Romania si Georgia

2014_03_06_juramantconstantinnita1_rszMinistrul Economiei, Constantin Niță, consideră necesară impulsionarea colaborării economice între România și Georgia în domeniul energetic, în acest sens urmărindu-se realizarea unor proiecte comune de transport de gaze naturale din regiune pe piețele europene.

“Este necesară o impulsionare a colaborării economice în domeniul energetic. În acest sens, urmărim realizarea unor proiecte comune, de transport de gaze naturale din regiune pe piețele europene. Unul dintre punctele forte ale României este expertiza și experiența specialiștilor români, fapt pentru care este esențială implicarea companiilor românești în programul georgian de construcții de hidrocentrale și de dezvoltare a infrastructurii IT. În același timp, există deschidere pentru dezvoltarea colaborării cu Georgia în domeniul transporturilor maritime de marfă și persoane. În ceea ce privește potențialul turistic al ambelor state, contăm pe segmentul cultural și de agrement”, a declarat Constantin Niță, în cadrul întâlnirilor oficiale pe care le-a avut cu prilejul vizitei efectuate în Georgia de delegația condusă de premierul Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Constantin Niță a discutat cu vicepremierul georgian, ministrul Economiei și Dezvoltării Durabile, George Kvirikashvili, despre stadiul relațiilor economice bilaterale.

sursa:agerpres