Constantin Nita: Romania are un excedent de energie, iar exportul este esential

image-2013-03-19-14449383-70-constantin-nitaRomânia are un excedent de energie, iar exportul este esențial pentru valorificarea acestei resurse, în acest sens fiind necesară continuarea programului de dezvoltare a interconectărilor, potrivit ministrului Economiei, Constantin Niță.

Acesta a efectuat, în perioada 10 — 11 martie, o vizită oficială în Muntenegru, din delegație făcând parte directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, și directorul general al Hidroelectrica, Mihail Stănculescu.

‘Cooperarea în domeniul energiei este prioritară în relația dintre cele două state. România are un excedent de energie, companiile noastre pot avea prețuri competitive la nivel regional, fapt pentru care exportul este esențial pentru valorificarea acestei resurse. În plus, Muntenegru are nevoie de cantități de energie pentru a susține funcționarea grupurilor industriale de pe teritoriul său. Am încredere că prezența companiilor românești pe piața regională de energie va fi din ce în ce mai activă, în acest sens fiind necesară continuarea programului de dezvoltare a interconectărilor și stabilirea unor contacte strategice la nivelul regiunii’, a adăugat Constantin Niță.

sursa:agerpres