Gazoductul Iasi-Ungheni- un proiect de interes national pentru Guvernele Romaniei si Republicii Moldova

Guvernele Romaniei si Republicii Moldova vor declara constructia gazoductului Iasi-Ungheni proiect de interes national pentru ambele state. Vlad Filat a declarat joi seara la postul national de televiziune Moldova 1 ca a convenit aceasta in cadrul intrevederii din ajun la Bucuresti cu Victor Ponta.

‘In ceea ce tine de gazoduct, am convenit ca la urmatoarele sedinte ale guvernelor de la Chisinau si Bucuresti sa fie declarate ca proiect de interes national. Aceasta presupune o cu totul si cu totul alta atitudine si implicare’, a declarat Vlad Filat.

El a evitat csa spuna cand ar putea fi finalizata constructia gazoductului, dar a mentionat ca pana la sfarsitul lunii urmeaza sa fie elaborat caietul de sarcini care va stabili mai exact care va fi perioada de timp necesara. Anterior, autoritatile de la Chisinau spuneau ca gazoductul ar putea fi construit pana la sfarsitul anului, dar presedintele Traian Basescu a declarat recent ca cel mai probabil va fi finalizat in anul 2014.

De asemenea, el a declarat ca a convenit cu premierul roman si in privinta implementarii proiectului de interconectare a retelelor energetice Iasi-Ungheni.

Vlad Filat a intreprins miercuri o vizita la Bucuresti la invitatia lui Victor Ponta, potrivit AGERPRES.