Consumatorii industriali exceptati de plata a pana la 85% din certificatele verzi nu vor putea face concedieri

lei-ron-baniConsumatorii industriali care vor fi exceptați de la plata a până la 85% din certificatele verzi vor fi nevoiți să mențină locurile de muncă pe durata schemei de sprijin, adică timp de 10 ani, și vor trebui să-și diminueze consumul de energie cu 20%, până în 2020.

Informațiile apar în anexa proiectului de Hotărâre de Guvern inițiat de Ministerul Economiei privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

Pentru a beneficia de schema de sprijin, companiile industriale trebuie să îndeplinească mai multe condiții, cumulativ. Printre ele se află și faptul că nu trebuie să înregistreze debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat.

În plus, trebuie să efectueze investiții în urma cărora consumul de energie primară să scadă cu 20% până în anul 2020. Ei vor fi obligați să își realizeze audituri energetice împreună cu experți autorizați, atât înainte, cât și după implementarea acestor investiții.

De asemenea, companiile ‘mențin numărul de locuri de muncă pe durata schemei și încheie parteneriate cu instituții de învățământ pentru realizarea de specializări în domeniul de activitate (școli profesionale, calificare la locul de muncă, burse de studii etc.), în vederea creșterii nivelului profesional și atragerea de personal calificat)’, se mai arată în textul documentului.

sursa:agerpes