Consumul național de electricitate a scăzut cu 7,4%

ELECTRICITATEConsumul național de electricitate a scăzut cu 7,4% în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică.

Astfel, consumul final de energie electrică în această perioadă a fost de 32,9 TWh. Iluminatul public a înregistrat o scădere cu 10,1%, iar consumul populației a fost mai mic cu 0,1%, ceea ce înseamnă că cea mai mare reducere a consumului a venit din zona industriei.

Industria utilizează 65,2% din total, populația folosește 20,2%, consumul propriu tehnologic în rețele și stații este de 11,4%, exportul înseamnă 2,1%, iar iluminatul public, 1,1%.

Exportul de energie electrică a fost de 0,8 TWh, în scădere cu 8,8%, iar consumul propriu tehnologic în rețele și stații a fost de 4,3 TWh, mai mic cu 3,9%.

În această perioadă, resursele de energie electrică au fost de 38,1 TWh, în scădere cu 7% față de perioada corespunzătoare a anului 2012. Scăderea resursei de energie electrică a fost cauzată în principal de scăderea producției, cu 5,7%.

 

 

sursa: agerpres