Contantin Niță: “Nu ne gândim la un proces de divizare a Hidroelectrica”

176223 imageresizeHidroelectrica nu va fi divizată, așa cum s-a vehiculat în ultima vreme în spațiul public, însă activele ineficiente ar trebui separate de companie, a declarat, marți, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, într-o conferință de specialitate.

“Nu ne gândim la un proces de divizare a Hidroelectrica, dar nu exclud că ar fi foarte bine dacă am face-o mai ales în zona investițiilor ineficiente. Au fost făcute investiții foarte mari care acum nu produc un euro. Aici e o problemă, va trebui să vedem ce facem cu aceste investiții foarte mari”, a spus Niță.

El a dat drept exemplu investiția de la Pașcani, unde s-a realizat o lucrare de 100 de milioane de euro într-o amenajare hidroenergetică, unde centrala are doar 9 MW și nici măcar nu este gata.

“Aceste investiții nu sunt pentru producția de energie, ci pentru irigații și altfel de lucrări care nu intră în activitatea Hidroelectrica. Părerea mea este că aceste active trebuie scoase din companie”, a completat ministrul.

sursa:agerpres