Crin Antonescu: sunt în favoarea exploatării gazelor de şist

crinPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că este în favoarea exploatării gazelor de şist, dar pentru a se concretiza proiectele în această privinţă ar fi fost necesară o mai bună comunicare a Guvernului, dar şi sprijin din partea opiniei publice.

Liderul PNL a fost întrebat, la Digi 24, care este opţiunea sa în cazul exploatării gazelor de şist.

“Am o opţiune de mult (…) Am o opţiune deschisă în sensul în care, în general vorbind, dacă România vrea să fie puternică, atât cât poate ea fi – România puternică nu a fost doar un slogan al USL, ci un concept din marele proiect USL – atunci ea trebuie să-şi caute, să-şi identifice, să-şi valorifice resursele, de la resursele umane pe care le are în special în populaţia tânără, până la resursa naturală. Cum, când, ce fel, astea sunt chestiuni asupra cărora, bineînţeles, trebuie să discutăm cu foarte mare seriozitate. Dar «dacă» pentru mine nu a fost niciodată o întrebare”, a răspuns Antonescu.

La solicitarea moderatorului, liderul PNL a confirmat că este favorabil exploatării gazelor de şist.

Totuşi, el a precizat că trebuie îndeplinite condiţiile “standard ale zonei civilizate”, atât în ceea ce priveşte condiţiile economice, cât şi cele de mediu.

“De asemenea, în condiţiile în care acest lucru este acceptat şi susţinut de o parte semnificativă, copleşitoare dacă se poate, din opinia publică. Cu alte cuvinte, acest «Da» al meu, sau al lui ViVictor Pontasau al preşedintelui, este doar primul pas, nu şi suficient. Trebuie multe alte lucruri discutate, multe alte lucruri negociate, nu oricum”, a mai spus Antonescu.

 

 

 

sursa: mediafax