Cristian Bucur (RAR): România trebuie să meargă în întâmpinarea revoluției mașinilor electrice

Europa și-a exprimat prioritățile pe termen mediu și lung în privința autovehiculelor electrice și a celor autonome, iar România nu trebuie să rămână pasivă, ci să meargă în întâmpinarea acestui trend, a declarat, astăzi, Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român (RAR).

„Noi încurajăm orice demers onest care promovează cultura automobilului. Apreciem, însă, doar inițiativele constructive, cele care prezintă în mod real direcțiile de dezvoltare în viitor ale automobilului. (…) Este clar faptul că suntem contemporani cu această revoluție și Europa deja și-a exprimat prioritățile pe termen mediu și lung: automobilul electric și mai apoi automobilele conectate și autonome. Evident că trendul va ajunge și în România și este bine să nu-l așteptăm pasivi, ci să mergem în întâmpinarea lui”, a spus Bucur, citat de Agerpres.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de inaugurare a ediției a XV-a a Salonului Auto București & Accesorii 2017, de la Romexpo. Reprezentantul RAR a punctat, de asemenea, o serie de noi soluții tehnice pe care cei interesați le pot descoperi la standul Registrului pe durata expoziției.

„Dacă vorbim despre noutăți, veți regăsi la standul RAR gata montat pe un autovehicul un echipament portabil de măsurare a emisiilor poluante. Acest echipament a devenit obligatoriu de la 1 septembrie a acestui an și permite efectuarea testului în regim real – Real Driving Emissions pentru orice autovehicul, de la cele mini până la camioane sau autobuze. Orice autoritate de omologare trebuie să aibă un astfel de echipament”, a menționat Cristian Bucur.

Salonul Auto București & Accesorii (SAB), cel mai mare eveniment auto al anului din România, ajuns la ediția cu numărul 15, va avea loc în acest an la Romexpo, în perioada 4 — 12 noiembrie.  În cadrul expoziției vor fi expuse peste 300 de modele auto.

Potrivit organizatorilor, printre premierele și modele expuse la ediția din acest an a SAB&Accesorii se vor afla: noul SUV Kona, noul Jaguar E-Pace (prezentat în avanpremieră națională, doar pe 4 și 5 noiembrie), noul Land Rover Velar, noul Jeep Compass, noile Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo V90 Cross Country (acesta din urmă la prima sa apariție publică în România, într-un salon auto oficial), Volvo S90, noua Mazda CX-5, noului Type R de la Honda, Toyota C-HR.