Curtea de Apel a hotărât ca Hidroelectrica să rămână în insolvenţă

Secţia Comercială a Curţii de Apel Bucureşti a decis joi să menţină dispoziţiile privind insolvenţa Hidroelectrica stabilite de Tribunalul Bucureşti.

Prin decizia de joi, Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia judecătorului sindic care respinsese cererile de intervenţie în dosar ale societăţilor SC Alpiq şi al Sindicatului Hidrosind şi rejudecând a decis că acestea nu pot împiedica intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.

CAB a judecat pe 4 octombrie recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL şi al sindicatului “Hidrosind” la decizia Tribunalului Bucureşti care a hotărât reorganizarea Hidroelectrica şi demararea procedurii insolvenţei.

Reprezentanţii SC Alpiq Romenergie şi SC Alpiq Romindustries au susţinut în instanţă că Hidroelectrica era pe profit în momentul declarării procedurii de insolvenţă, iar ulterior demarării acestei proceduri s-a emis un alt document în care s-au luat în calcul debite pe 30 de ani.

Tribunalul Bucureşti a admis pe 20 iunie cererea companiei Hidroelectrica de a intra în insolvenţă, administrator judiciar fiind desemnat Remus Borza, partenerul coordonator al firmei Euroinsol. Compania Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie.

Remus Borza declara, la începutul lunii octombrie, că admiterea recursului declarat la decizia de insolvenţă a Hidroelectrica ar duce la falimentul companiei şi, implicit, România ar “rămâne în beznă”.

El a acuzat cele două societăţi care au formulat recurs la decizia Tribunalului Bucureşti că nu doresc decât alte contracte privilegiate cu această companie, conform AGERPRES.