Directorul financiar al Nuclearelectrica, Mihai Darie, se mută la Electrica

Mihai Darie a renunțat la postul de director financiar al Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă, urmând ca din ianuarie să ocupe aceeași poziție în cadrul Electrica, cel mai mare furnizor local de electricitate, au anunțat cele două companii.

„În cadrul ședinței din data de 15 decembrie 2017, Consiliul de Administrație al Electrica SA a aprobat revocarea dnei. Iuliana Andronache din calitatea de Director Financiar al Electrica SA, începând cu data de 15 decembrie 2017, ora 16:30 (ora României). În cadrul aceleiași ședințe, Consiliul de Administrație al Electrica SA a hotărât numirea dlui. Mihai Darie în calitate de Director Financiar, începând cu data de 3 ianuarie 2018, pe o perioadă de patru ani”, se arată într-o informare transmisă către Bursa de Valori București.

La rândul său, conducerea Nuclearelectrica (SNN) a informat acționarii și investitorii  că „în data de 15.12.2017, Directorul Financiar al SNN, domnul Mihai Darie, a informat Consiliul de Administrație al SNN cu privire la decizia de a renunța la mandatul său de Director Financiar începând cu data de 03.01.2018 în baza prevederilor din Contractul de mandat încheiat cu societatea în data de 01.02.2014”.

Domnul Mihai Darie a fost numit Director Financiar al SNN cu contract de mandat, în baza prevederilor OUG 109/2011, în data de 01.02.2014, mandatul urmând să se termine de drept la data de 01.02.2018.

„Consiliul de Administrație al SNN va lua o decizie în perioada imediat următoare cu privire la ocuparea provizorie a funcției de Director Financiar până la finalizarea procedurii de selecție organizată în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011”,  a precizat  operatorul centralei electrice de la Cernavodă.

„România liberă” a scris, în urmă cu o lună, că Marius Ioan Dănilă, fiul lui Nicolae Dănilă, considerat cel mai bogat bancher din România, a fost angajat la Nuclearelectrica pe postul de expert financiar, el fiind de fapt pregătit să preia funcția de director financiar al producătorului de electricitate, ocupată de Mihai Darie. Tatăl său a fost membru în CA la BNR, unde a ajuns cu susținerea lui Viorel Hrebenciuc, mai nota publicația.

Marius Dănilă a fost angajat începând cu data de 10 noiembrie, pe o perioadă determinată de 4 luni.