Electrica – planuri de 190 milioane EUR in doua parcuri eoliene

Dupa ce peste 40 de companii straine si romanesti si-au anuntat intentia de a investi in energia eoliana pe litoral, cateva dintre acestea avand deja in exploatare parcuri intregi de turbine, statul roman, prin compania Electrica, trage tare sa- i ajunga din urma pe privati, relateaza Observatorul de Constanta.

Oficialii companiei au anuntat ca Electrica este pregatita sa cumpere turbine eoliene cu peste patru milioane euro bucata pentru cele doua parcuri eoliene care vor fi finalizate in 2012. Compania de stat intentioneaza sa cheltuie circa 190 milioane euro pentru doua parcuri eoliene, unul situat in judetul Galati, iar celalalt la Chirnogeni (Constanta).

Electrica are circa jumatate din aceasta suma, ramasa din privatizari, iar restul va fi obtinut cel mai probabil din credite bancare. Parcul de la Chirnogeni va avea o capacitate de 48 MW sau de 51 MW, investitia fiind, in primul caz, 95 milioane euro si 105 milioane euro, in al doilea. Studiul de racordare pentru cel de-al doilea parc este avizat de Enel si Transelectrica, potrivit oficialilor companiei.