Enel a semnat un memorandum pentru cooperarea generarii geotermale si retelelor inteligente

enelFulvio Conti, directorul general executiv al Enel, și Jose Luis Fernandez Zayas, directorul executiv al Investigaciones Eléctricas, institut mexican de cercetare în domeniul electricității, au semnat un memorandum de înțelegere pentru cooperare în domeniul generării geotermale și rețelelor inteligente, potrivit unui comunicat al companiei italiene.

Semnarea a avut loc la Palatul Prezidențial în prezența prim-ministrului italian Enrico Letta și președintelui mexican Enrique Pena Nieto, cu ocazia întâlnirii bilaterale între cele două guverne.

Prin acest acord, compania italiană și omologii săi vor coopera în schimbul de informații și expertiză în domeniul rețelelor inteligente și generării geotermale, prin proiecte pilot, programe de instruire și transfer tehnologic în respectivele arii de interes.

‘Suntem foarte mulțumiți de acest acord, prin care putem împărtăși cu Guvernul mexican expertiza de necontestat în aceste două domenii. Enel are o experiență de peste un secol în industria geotermală și dezvoltă proiecte ce utilizează această resursă curată în multe țări. În ceea ce privește rețelele inteligente, am fost prima companie din lume care a instalat sisteme de contoare inteligente la scară largă, iar astăzi, datorită poziției de lider, Enel este coordonatorul principal al proiectul Address al UE, ce caută soluții pentru integrarea cererii consumatorului de energie’, a declarat Fulvio Conti, la ceremonie.

sursa:agerpres