Enel, E.ON si CEZ nu și-au îndeplinit obligațiile din contactele de privatizare , declara Nita

downloadCompaniile Enel, E.ON și CEZ, care au cumpărat societăți de distribuție a energiei electrice în România, nu și-au îndeplinit obligațiile din contactele de privatizare și exportă profiturile în țara de origine, a declarat marți Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie, în cadrul unei conferințe de profil.

‘Ne-am așteptat ca, prin privatizarea companiilor de distribuție, calitatea serviciilor să crească, dar nu este așa, cele mai multe reclamații le avem în ceea ce privește companiile private. Este vorba de calitatea investițiilor și de relația cu clienții. Este timpul ca aceste companii să se alinieze la standardele europene și în ceea ce privește piața din România, trebuie ca aceste companii să-și revizuiască politica de distribuție a energiei în România’, a spus Niță.

El a amintit că Electrica a dat în judecată cele trei companii private la Curtea de la Paris, pentru neîndeplinirea obligațiilor din contractele de privatizare, care vor trebui să plătească sume foarte mari din cauza aceasta.

‘Înțelegem că exportăm profiturile și internalizăm cheltuielile, dar acest lucru nu trebuie făcut în detrimentul consumatorului, fie el casnic sau industrial’, a completat Niță.

 

sursa: agerpres