Energie din deseurile colectate in Bucuresti. Proiect Adama Technologies Corp

Compania israeliana Adama Technologies Corp, care activeaza in domeniul reciclarii a anuntat deseurilor ca va infiinta un depozit de reciclare a deseurilor in Bucuresti, acestea urmand sa fie folosite pentru productia de energie electrica sau de combustibil Diesel.

Potrivit jurnalistilor de la Realitatea, proiectul consta in instalarea unui sistem municipal de colectare a deseurilor solide in mai multe gropi ecologice din apropierea Bucurestiului, depozite in care se vor instala sisteme de captare a gazului metan pentru producerea de energie electrica sau de motorina.

Depozitele vor colecta aproximativ 750.000 de tone de deseuri municipale solide in fiecare an. Dupa ce sistemul de colectare al gazelor va fi operational si va demonstra suficient debit si calitate a gazelor, Adama Technologies va cauta sa se extinda si in alte zone ale Romaniei.

Compania se asteapta ca acest proiect sa genereze un venit de cel putin 30.000 de dolari pe zi si 10 milioane de dolari doar in primul an de functionare. De asemenea, compania estimeaza ca afacerea se va dubla de la an la an si va ajunge ca dupa patru ani de functionare sa genereze venituri de 250.000 de dolari pe zi si 100 de milioane de dolari anual.

Adama Tehnologies va fi investitor in cadrul proiectului si co-dezvoltator, dupa ce in luna septembrie a acestui an a semnat o scrisoare de intentie cu mai multi investitori locali. Adama Technologies se asteapta si la “ajutorul substantial al Uniunii Europene si finantare din partea statului roman” pentru implementarea proiectului.

Veniturile Adama Technologies vor proveni din vanzarea certificatelor de emisii de carbon, dar si din vanzarea de energie electrica sau de motorina.

“Romania este o tara in care am anticipat ca putem lucra cu operatorii depozitelor de deseuri si cu alte investitori care sunt interesati de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, de vanzarea de certificate de emisii de carbon si producatoare de energie regenerabila. Exista cerere in Europa pentru achizitia certificatelor de emisii de carbon si exista un deficit de energie in Romania. Ca si dezvoltator al proiectului, vom cauta sa punem in legatura cumparatorii cu vanzatorii. Fara indoiala, acest proiect este cea mai semnificativa dezvoltare facuta vreodata de echipa Adama“, a declarat Aviram Malik, CEO al Technologies Adama, citat de Realitatea.