Energy Forum, primul Centru de Informare-Documentare specializat in domeniul energiei, deschis la BCU

Joi, 19 ianuarie 2012, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a lansat proiectul Energy Forum, primul Centru de Informare-Documentare specializat în domeniul energiei.

Energy Forum beneficiază de două spaţii elegante în sediul BCU „Carol I”. Respectiv, Energy Reading Room (sala de lectură cu acces liber la raft „Mircea Tomescu”, corpul Fundaţie) şi Energy Working Room (sala „Dan Simonescu”, corpul Dacia). Ambele sunt dotate cu laptopuri conectate la internet şi oferă acces nelimitat la bazele de date ale bibliotecii: ScienceDirect, Proquest, Taylor&Frances, Sage, SpringerLink, Oxford Journals, Cambridge Journals şi altele.

Pe lângă informaţiile la zi din cele peste 450 de cărţi şi e-books şi peste 300 de articole, personalul specializat al Energy Forum oferă servicii de documentare şi bibliografii pe diverse teme din domeniu.

Energy Forum îşi propune să genereze o platformă de interfaţare şi dialog între mediul public şi cel privat, între companiile naţionale, agenţia de reglementare în domeniu, investitori, experţi şi societatea civilă, care să abordeze cele mai importante subiecte şi tendinţe, în dorinţa de a creşte coerenţa şi adecvarea politicilor şi strategiilor în domeniu.
Începând cu luna februarie, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în cadrul Energy Forum, iniţiază o serie de dezbateri care vor avea loc în ultima zi de joi a fiecărei luni şi care vor aborda probleme de actualitate din domeniul energiei. Prima dintre acestea va avea loc în 23 februarie, la ora 18.00, formatul dezbaterii constând în două prezentări a câte 15 minute fiecare, urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri de 30 de minute.

Vă invităm să trimiteţi temele propuse de dvs. la adresa office@energyforum.ro.