Fondul Marguerite isi extinde portofoliul cu un proiect de o capacitate de 80 MW în România

Luxemburg, noiembrie 12, 2012 – Fondul Marguerite a anunţat astăzi achiziţionarea unui pachet de acţiuni de 50% în parcul eolian Chirnogeni (80MW) din Romania, de la dezvoltatorul de naţionalitate cipriotă EP Global Energy, care va rămâne acţionar cu un pachet de 20% din acţiuni.

Proiectul, care este pe punctul de a demara lucrările de construcţie, cuprinde 32 turbine eoliene Nordex N90/2500 de 2,5MW pentru o capacitate instalată totală de 80MW. Este amplasat în sud-estul României, între localităţile Chirnogeni şi Independenţa, în judeţul Constanţa. Se preconizează ca parcul eolian să înceapă operaţiunile comerciale în prima parte a anului 2014.

Finanţarea provine de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Erste Group Bank, ING Bank şi UniCredit Bank Austria.Dezvoltatorul cipriot EP Global Energy va păstra 20% din proiect, în timp ce acţiunile rămase, reprezentând 30%, au fost achiziţionate de EnerCap Power Fund I, un fond privat de investiţii specializat în investiţii în oportunităţi de proiecte de energie regenerabilă în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

Tranzacţia marchează prima investiţie a Fondului Marguerite în România şi a doua în Europa Centrală şi de Est. Fondul de investiţii a fost înfiinţat în anul 2010 pentru investiţii în proiecte „greenfield” şi de dezvoltare în sectoarele energie, surse regenerabile şi transport în cele 27 de ţări UE. Înaintea acestei tranzacţii, Fondul Marguerite a investit în cinci proiecte în energie eoliană offshore, onshore, solară fotovoltaică şi autostrăzi în Belgia, Polonia, Franţa şi, respectiv, Spania.

Nicolás Merigó, CEO al Marguerite Adviser, a declarat: “Suntem încântaţi să încheiem un nou acord important „greenfield” în energie din surse regenerabile în Europa de Est şi prima noastră tranzacţie din România. EP Global Energy a avut o contribuţie extraordinară la dezvoltarea acestui proiect, şi Marguerite a jucat un rol esenţial prin aportul de capital şi suport în obţinerea finanţării.”