Frank Hajdinjak (E.ON): Liberalizarea gazelor inainte de termenul prevazut – un pas periculos

12-frank-hajdinjak-smLiberalizarea pieței industriale a gazelor înainte de termenul prevăzut în calendarul de dereglementare este un pas periculos atât pentru consumatorii industriali, cât și pentru operatorii din sectorul gazelor, a declarat, marți, Frank Hajdinjak, șeful diviziei din România a companiei germane E.ON, prezent la o conferință pe teme energetice.

Anterior, în aceeași conferință, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), a afirmat că a propus Guvernului anularea calendarului de liberalizare a pieței gazelor pentru consumatorii non-casnici începând din această vară, deși calendarul prevedea finalizarea liberalizării la 31 decembrie 2014.

‘Acest pas este foarte periculos pentru industrie și pentru toți operatorii din sectorul gazelor, pentru că scade consumul, scad volumele furnizate, iar noi pierdem consumatorii. Să fim serioși, nu avem piață, din moment ce există doar doi producători interni. Consiliul Concurenței ar trebui să se uite la acest sector. O măsură ar fi să spargem producătorii, astfel încât în loc de doi să fie șase-șapte și să existe competiție pe piață’, a spus Hajdinjak.

susa:agerpres