Garda de Mediu anchetează Rafinăria Lukoil

ancheta-in-cazul-incendiului-de-la-rafinaria-din-ploiesti-focul-a-fost-anuntat-la-112-dupa-40-de-minute-de-la-izbucnire-190874Garda de Mediu Prahova a constatat încălcări ale legii privind calitatea aerului de către rafinăria Petrotel Lukoil, unde vineri a izbucnit un incendiu, şi va amenda unitatea cu 15.000 de lei.

Garda de Mediu Prahova, care vineri a deschis o anchetă la rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, după ce în incinta rafinăriei a izbucnit un incendiu, a constatat încălcări privind calitatea aerului, iar în cursul zilei de luni va fi încheiat un proces-verbal de contravenţie în baza căruia rafinăria Lukoil va fi amendată cu 15.000 de lei, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanţi ai Comisariatului judeţean Prahova al Gărzii de Mediu.

Rafinăria va fi amendată pentru neluarea măsurilor necesare pentru evitarea emisiilor de poluanţi în atmosferă, faptă care este sancţionată contravenţional cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 15.000 de lei.

Reprezentanţii rafinăriei au posibilitatea de a achita jumătate din cuantumul acestei sancţiuni contravenţionale în termen de 48 de ore de la primirea procesului-verbal.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la instalaţia de cocsare din incinta rafinăriei Lukoil din Ploieşti.

Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, incendiul a izbucnit la ora 6.50. Incendiul a fost anunţat de către un angajat al rafinăriei la 112 la aproape 40 de minute de la izbucnire, respectiv la ora 7.29, oră menţionată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Focul a stins după o intervenţie care a durat peste două ore şi la care au participat 40 de pompieri cu şapte autospeciale.

 

Sursa articol Mediafax