General Electric livrează turbine de 30 milioane de dolari pentru un parc eolian din România

eolianaCompania americană General Electric (GE) a încheiat cu firma Energia Verde Ventuno din Bucureşti, cu acţionariat italian, un contract de 30 milioane de dolari pentru livrarea a şapte turbine eoliene de 17,5 MW şi servicii de mentenanţă.

Turbinele vor fi instalate în localitatea Cerna, judeţul Tulcea, şi vor asigura alimentarea cu electricitate a aproximativ 7.000 de locuinţe, potrivit unui comunicat al GE.

Proiectul firmei Energia Verde Ventuno este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul operaţional sectorial pentru creşterea competitivităţii economice.

Energia Verde Ventuno este deţinută de Movipower Italia şi Energia Verde SA din Bucureşti, fiecare având un pachet de 47,5% din acţiuni. Firma Lux Renewable Holdings 2 din Luxemburg are 5% din titluri.

Energia Verde SA este controlată de Eurecna Italia, care deţine 60,4% din capital. Alţi acţionari ai firmei sunt Societa Finanziaria di Promozione della Cooperazione Economica con i Paesi dell’Est Europeo-Finest, care are un pachet de 24,6% din titluri, şi Mario Costariol SRL Italia, cu 9,6%.

 

Sursa articol Mediafax