Guvernul a aprobat Memorandumul de Intelegere dintre statul roman si Rompetrol

rompetrol2Guvernul a aprobat o hotărâre pentru aprobarea tranzacției convenite prin Memorandumul de Înțelegere încheiat între statul român și The Rompetrol Group N.V semnat la București la 15 februarie 2013, precum și a unor măsuri pentru implementarea acesteia, se arată într-un comunicat al Executivului.

Prin această hotărâre, se sting, “pe cale amiabilă și reciproc avantajos”, litigiile aflate pe rolul instanțelor de judecată dintre Ministerul Finanțelor și Rompetrol Group N.V.

De asemenea, Rompetrol Group N.V. se angajează ferm să achiziționeze un număr de acțiuni emise de Societatea “Rompetrol Rafinare” S.A. Constanța, reprezentând 26,6959 % din capitalul social în schimbul a 200 de milioane dolari și obligația corelativă a părții române de a oferi spre vânzare aceste acțiuni.

Prin actul normativ, se reglementează principiile referitoare la “înființarea, organizarea și funcționarea unui fond de investiții în sectorul energetic sub forma unei societăți pe acțiuni la care aportul The Rompetrol Group N.V. va fi de 150 milioane dolari SUA și o cotă de participare la capital de 80%, statul român urmând să dețină o participație de 20%”.

sursa:agerpres