Guvernul a aprobat trei acorduri petroliere semnate între Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Guvernul-aproba-un-acord-petrolier-intre-ANRM-si-Moesia-Oil-and-GasGuvernul a aprobat trei acorduri petroliere semnate între Agenția Națională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, și East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, în urma unei licitații care a avut loc în anul 2010.

Între timp, Gazprom Neft, prin divizia sa NIS din Serbia, a cumpărat de la compania canadiană East West Petroleum o participație de 85% în fiecare din cele trei perimetre.

Acestea sunt situate în vestul țării și sunt denumite EX — 3 Băile Felix, EX — 7 Periam și EX — 8 Biled.

Acordurile petroliere sunt de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare și au intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, respectiv 22 noiembrie 2013. Anexa nu a fost publicată, fiind clasificată conform legii, întrucât conține programul de investiții convenit în urma negocierilor dintre ANRM și companie.

East West Petroleum a câștigat dreptul de a explora și exploata aceste perimetre în urma ultimei runde de concesiuni, organizate de ANRM în vara anului 2010. Atunci, ANRM a organizat o licitație internațională pentru concesionarea a 30 de perimetre petrolifere, din care cinci în Marea Neagră.

În mai 2011, canadienii au anunțat că au semnat un acord prin care Gazprom Neft a preluat, prin intermediul NIS, 85% din aceste perimetre.

sursa: agerpres
credit foto