Harvard Research: Energie eoliana pentru intreaga planeta

Întreaga planetă s-ar putea alimenta cu energia eoliană. Ar fi nevoie doar de un sistem de turbine pe solul american pentru a acoperi nevoile întregii lumi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard citati de RealitateaTV.

Potrivit calculului realizat de experţi, la nivel mondial ar fi nevoie de o reţea de turbine de 2,5 megawaţi fiecare, amplasate astfel încât să nu dăuneze mediului, în zone unde nu există păduri, gheţari sau oraşe). Acestea ar trebui să opereze la 20% din capacitate, pentru a produce o cantitate de energie de 40 de ori mai mare decât consumul global de electricitate.

Energia în exces va duce la scăderea preţului deschizând noi perspective asupra tehnologiilor ecologice, precum maşinile electrice.

42% din noile tehnologii instalate anul trecut în SUA pentru generarea energiei se bazează pe puterea vântului.

Studiul a fost realizat pe baza unor simulări ale câmpurilor de vânt, folosind datele furnizate de sistemul Goddard Earth Observing System Data Assimilation System (GEOS-5 DAS). Secţionând globul în zone de aproximativ 3.300 km pătraţi fiecare, cercetătorii au calculat viteza vântului în zone non-urbane, non-forestiere şi fără gheţuri. Astfel, ei au aflat cantitatea potenţială de energie produsă de o reţea de turbine de 2,5 megawaţi.