Hidroelectrica a primit cinci oferte pentru intermedierea procesului de listare la bursă

hidroelectrica-ar-putea-intra-intr-un-holding-alaturi-de-ucm-resita-si-hidroelectrica-servHidroelectrica a primit cinci oferte pentru intermedierea procesului de listare la bursă, potrivit unui comunicat al companiei.

Cei cinci ofertanți sunt sindicatul format din Alpha Finance Romania SA, Alpha Bank Romania SA, Deutsche Bank — Sucursala Londra, SSIF Intercapital Invest SA, SSIF Broker SA, Unicredit Bank Austria AG; consorțiul format din Erste Group Bank AG (manager de sindicat), Goldman Sachs International, Banca Comercială Română SA; sindicatul format din BRD Groupe Societe Generale (manager de sindicat), Societe Generale și JP Morgan Securities plc; asocierea Citigroup Markets Limited, Wood & Company Financial Services a.s. — NBG Securities Romania SA — NBG Securities SA, Swiss Capital SA, BT Securities SA și sindicatul de intermediere format din Raiffeisen Capital & Investment SA (manager de sindicat) și Morgan Stanley & Co. International plc.

‘Comisia comună, numită din partea Departamentului pentru Energie și Hidroelectrica SA, va proceda la deschiderea ofertelor la ora precizată în anunț, în prezența reprezentanților ofertanților care doresc să participe, în perioada următoare urmând a se realiza evaluarea acestora’, se precizează în comunicat.

Ofertele au putut fi depuse până luni la ora 12.00, iar deschiderea ofertelor a fost programată pentru ora 13.00.

Statul va scoate la vânzare în iunie 2014 un pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica și 51% din acțiunile Electrica.Ofertele publice se vor desfășura după modelul listării Romgaz din noiembrie 2013, cu acțiuni la Bursa de Valori București și cu certificate globale de depozit (GDR) la Bursa din Londra.

sursa:agerpres