Iberdrola: peste 20 de turbine au fost ridicate in parcul eolian de la Mihai Viteazu

Peste 20 de turbine, dintr-un total de 40, au fost ridicate până acum în parcul eolian Iberdrola de la Mihai Viteazu. La final acesta va avea o putere instalată de 80 MW şi reprezintă doar prima etapă a investitiilor companiei spaniole în România.

Pana acum sunt gata 22 de staţii, dintr-un total de 40, iar 6 sunt deja operaţionale. Se estimează că parcul va fi operaţional pe la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Au avut loc unele întârzieri din cauza condiţiilor meteorologice.

Initial, Adrian Goicea, directorul Iberdrola, a anuntat ca in luna martie anul acesta ar putea finaliza lucrările la prima investiţie din România, un parc eolian de 80 MW localizat în comuna Mihai Viteazu din Constanţa.

Dincolo de proiectul de 80 MW din Mihai Viteazu, principala investiţie a spaniolilor este un parc de 600 MW pe raza comunei Cogealac, tot în re­giunea Dobrogei. “Aici mai avem de rezolvat o mică formalitate, dar anul acesta vom începe construcţiile. Este un proiect de durată. Este posibil ca lucrările să dureze doi ani de zile”, a mai precizat Goicea.