Impactul investitiilor in energia regenerabila asupra pretului electricitatii – Conferinta PwC Romania si a Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (RWEA)

Impactul investitiilor in energia regenerabila asupra pretului electricitatii” – Conferinta PwC Romania si a Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (RWEA) va avea loc in data de 29 noiembrie 2011 (9:o0 – 13:00) la Sediul PwC – strada Barbu Văcărescu 301-311, Clădirea Lakeview, etaj 8.

Intr-o economie in recesiune, sectorul local al energiei eoliene a inregistrat un adevarat boom in ultimii doi ani. De la doar 14 MW in 2009, la sfarsitul acestui an, se estimeaza ca Romania va avea o capacitate instalata in energie eoliana de cel putin 850 MW, mai mult decat puterea instalata a unui reactor nuclear al Centralei de la Cernavoda.

Interesul pentru energia eoliana din Romania a dus la o explozie a investitiilor, de exemplu, la ora actuala, numai proiectele anuntate pentru urmatorii trei ani insumeaza aproape 3.000 MW. In aceste conditii se ridica o serie de intrebari referitoare la capacitatea Sistemului Energetic National de a fi capabil sa absoarba o asemenea putere instalata, in conditiile unor fluctuatii semnificative de productie.

Mai mult decat atat, exista voci care pun la indoiala capacitatea Transelectrica de a face investitiile necesare pentru a asigura accesul tuturor operatorilor la retea, iar, in aceste conditii, potentialul Romaniei in domeniu ar putea ramane doar pe hartie, pentru ca, de partea cealalta, investitorii cer asigurari ca banii lor nu se vor pierde in vant.

Peste toate acestea, exista, de asemenea, si temerea ca subventiile de care vor beneficia producatorii de energie regenerabila prin intermediul certificatelor verzi vor duce la o majorare semnificativa a pretului electricitatii din Romania.

In acest context:

Avem de a face cu o dezvoltare sustenabila a acestui sector sau este doar un interes conjunctural?

Cat de mult sunt periclitate investitiile anuntate in domeniu de eventualele modificari ale schemei de subventionare a productiei de energie regenerabila, despre care deja vorbesc unele autoritati?

PwC Romania impreuna cu Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA) au placerea de a va invita sa gasim impreuna raspunsurile la toate aceste intrebari marti 29 noiembrie incepand cu ora 9.00 la CONFERINTA: „ Impactul investitiilor in energia regenerabila asupra pretului electricitatii”, organizata la sediul PwC din Bucuresti (sectorul 2), str. Barbu Vacarescu, nr. 301-311, cladirea Lakeview, etajul 8.
In cadrul evenimentului, PwC Romania va prezenta rezultatele unui studiu despre impactul investitiilor in energia regenerabila asupra pretului electricitatii din Romania, precum si o analiza a structurii de cost a principalelor modalitati de generare de electricitate, luand in calcul inclusiv costurile de mediu.

Conferinta va reuni toti actorii importanti din domeniul investitiilor in energia regenerabila, de la autoritati guvernamentale, institutii de reglementare, operatorii retelei de transport la marii producatori, antreprenorii cu investitii in domeniu, oficialii bancari sau ai fondurilor de investitii, precum si la reprezentatii firmelor de consultanta etc.

Participarea la eveniment este gratuita, insa numarul de locuri este limitat. Pentru a confirma participarea dumneavoastra cat mai curand posibil, insa nu mai tarziu de 18 noiembrie, in atentia Simonei Boicu, la adresa: simona.boicu@ro.pwc.com.

Evenimentul se va desfasura in limba romana, dar va fi asigurata traducerea in limba engleza pe toata durata conferintei.