Inedit in Romania: Cursuri gratuite, timp de trei zile, pentru romanii interesati sa-si produca curent electric pe acoperisul casei

300x200  (2)

A IV-a editie a Targului International RoEnergy Timisoara, din 5-7 noiembrie 2013, ofera cursuri gratuite, intitulate AREL Academy, sesiunea de iarna RoEnergy 2013, timp de trei zile, pentru romanii interesati sa afle detalii despre cum se poate produce energie electrica prin instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisurile caselor.

Cursurile, de tip workshop ( cu intrebari-raspunsuri pe teme practice), vor fi predate de catre reprezentantii Asociatiei Romane a Electricienilor (AREL), parteneri ai Targului RoEnergy Timisoara, organizat de R.E.S. Group.
Recent, ANRE ( Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei )a anuntat ca legislatia care reglementeaza producerea energiei electrice in domeniul rezidential, prevazand subventii generoase pentru persoanele fizice, se afla in faza finala, urmand sa fie adoptata in 2014.

Cui i se adreseaza ?
La Cursurile AREL Academy poate participa orice persoana fizica ori juridica, care doreste informatii practice pe tema sistemelor PV pentru acoperisuri: proprietarii de spatii rezidentiale, comerciale si industriale, administratori de utilitati din cadrul scolilor, hotelurilor, magazinelor, unitatilor medicale, fabricilor, etc. Lista poate contiuna cu administratiile judetene, primarii, fermieri,etc. Practic, aceasta initiativa, inedita in Romania, urmareste transformarea consumatorului de energie in postura de producator de energie.
Ce invatati la AREL Academy ?
Program prima zi: 5 noiembrie 2013 ( marti)
12.00: Sistemele fotovoltaice rezidentiale – Un nou inceput in domeniul fotovoltaicelor
13.00: Kiturile fotovoltaice – O soluție sau costuri suplimentar
14.00: Cum aleg instalatorul sistemului meu fotovoltaic
Program a doua zi: 6 noiembrie 2013 ( miercuri)
12.00: Previziunile dezvoltarii sistemelor fotovoltaice in 2014
13.00: Investesc in fotovoltaice: cum imi recuperez investitia si cand
14.00: Este autoconsumul solutia sistemelor fotovoltaice rezidentiale

Program a treia zi: 7 noiembrie 2013 ( joi)