K. Iohannis: este “excepţional de bine” faptul că autorităţile din Vaslui au avizat explorarea gazelor de şist

nexen_shale_gas_dilly_creek_62550900Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că i se pare un lucru “excepţional de bun” faptul că autorităţile din Vaslui au avizat explorarea gazelor de şist de către o firmă străină, adăugând că statul român este “incapabil” să facă astfel de investiţii.

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că, la Vaslui, autorităţile locale au avizat explorarea gazelor de şist de către o firmă străină, răspunzând că este “un lucru excepţional de bun”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Mi se pare un lucru excepţional de bun. Noi trebuie să ştim ce resurse avem. Că le exploatăm apoi sau nu, este partea a doua. Dar, să stai aşa pe o ţară şi să nu ştii ce ai, este total greşit. Şi dacă metode şi tehnologii noi permit explorărări mai detaliate, mai bune decât cele de dinainte, sunt de părere că trebuie făcute”, a răspuns Iohannis.

Întrebat cum ajută statul aceste explorări, atâta timp cât sunt făcute de către firme străine, Iohannis a răspuns: “Ne ajută să facem, totuşi, nişte lucruri pe care noi nu suntem în stare să le facem. Dacă am fi fost în stare le-am fi făcut noi. Noi suntem incapabili să facem aşa ceva, de aceea le fac alţii în locul nostru. Ei nu le duc cu ei decât într-o mică parte”.

 

 

sursa: mediafax