Martifer Solar finalizează două centrale fotovoltaice în România

Martifer_Solar_Alessano_PV_plant_taly_Image_Martifer-Solar_bb7173eb27Martifer Solar, o sucursală a Martifer SGPS, a finalizat construirea a două centrale fotovoltaice în România, totalizând 5.41 MWp, pentru Eurowind Energy A/S. Firma a fost responsabilă pentru ingineria, achiziţia şi construirea a două proiecte, o centrală de 2.03 MWp în Halchiu, Judeţul Braşov şi o altă centrală de 3.38 MWp în Măgurele, lângă Bucureşti.

Cu peste 22,000 module fotovoltaice instalate pe structuri fixate pe pământ, pentru o suprafaţă totală de 12.5 hectare, cele două centrale vor produce aproximativ 7 GWh/an. Energia produsă este echivalentă unui consum mediu al unui număr de locuitori de aproximativ 13,000 şi va compensa emisia a peste 3,500 tone de CO2 în atmosferă.

“Martifer Solar a construit deja trei centrale fotovoltaice pentru Eurowind Energy A/S în România, reflectând succesul unui parteneriat puternic ce a demarat în anul 2012 şi care sperăm că va continua cu succes în viitor,” afirmă Óscar Marques, Country Manager al Martifer Solar în România.

“În cadrul firmei Eurowind Energy A/S, punem preţ pe colaborarea noastră strânsă cu Martifer Solar pentru aceste proiecte. Considerăm Martifer Solar ca fiind un partener de afaceri foarte profesionist şi de încredere, având angajaţi foarte competenţi şi dedicaţi,” afirmă Jens Rasmussen, Administrator al Eurowind Energy A/S.

Martifer Solar a fost prezentă pe piaţa românească din 2012, conectând atunci una dintre primele centrale de utilităţi din ţară, construită tot pentru Eurowind Energy A/S.

Conform ultimului raport de cercetare IHS, dintre 700 contractori EPC, Martifer Solar este în acest moment al 4-lea cel mai mare jucător la nivel European şi al 14-lea în topul World’s PV integrators

DESPRE MARTIFER SOLAR
Martifer Solar este prezentă în întreaga lume, concentrându-se pe dezvoltare de proiecte, EPC, O&M şi distribuirea modelelor şi componentelor fotovoltaice, prin intermediul sucursalei sale MPrime.

Firma are sediul în Portugalia şi este prezentă în Europa (Spania, Italia, Grecia, Belgia, Franţa, Republica Cehă, Slovacia, Regatul Unit, Germania, România şi Ucraina), America de Nord şi America Latină (Statele Unite, Canada, Mexic, Chile, Brazilia şi Ecuador), Africa (Capul Verde, Mozambic şi Africa de Sus) şi Asia (India, Emiratele Arabe Unite, Singapore şi Japonia).

În 2012, încasările Martifer Solar s-au ridicat la suma de 230.8 milioane Euro, iar în prezent, firma a implementat 480 MW de energie solară fotovoltaică la nivel mondial.

Martifer Solar este parte a Grupului Martifer, un grup industrial multinaţional având peste 3,000 de angajaţi concentraţi pe construcţii metalice şi energie solară. Martifer SGPS, SA este firma holding a Grupului şi a fost listată la Euronext Lisbon din iunie 2007.

CITIŢI MAI MULTE PE PAGINA WWW.MARTIFERSOLAR.COM

DESPRE EUROWIND ENERGY A/S
Eurowind Energy A/S este implicată în investiţiile eoliene şi solare în Europa – având Danemarca, Germania, România şi Polonia drept pieţe primare.

Firma dezvoltă şi achiziţionează proiecte atractive de turbine solare şi eoliene şi pregăteşte investiţii pentru ambele firme cât şi pentru investitori privaţi – concentrându-se pe câştig, securitate şi administrare şi operare eficiente.

În cooperare cu investitorii externi, Eurowind Energy A/S investeşte aproximativ 100 milioane Euro în fiecare an.

CITIŢI MAI MULTE PE PAGINA WWW.EWE.DK