Memorandumul dintre Romania si Rompetrol un pas important pentru relatiile dintre Romania si Kazahstan, a declarat Directorul KazMunayGaz

minbaev12Adoptarea memorandumului dintre statul român și Rompetrol este un pas important în dezvoltarea relațiilor dintre România și Kazahstan, a declarat Sauat Mynbayev, directorul general al KazMunayGas, compania petrolieră kazahă de stat, care deține integral Grupul Rompetrol.

Potrivit unui comunicat al companiei, Sauat Mynbayev a salutat decizia autorităților române și sprijinul acordat de primul-ministru pe durata procesului de negociere, semnare și adoptare a memorandumului dintre statul român și Grupul Rompetrol.

“Memorandumul este un pas important în dezvoltarea relațiilor noastre în viitor, nu doar între KazMunayGas și România, ci și între cele două state. Acest nou parteneriat reprezintă un semnal puternic de confirmare a viziunii noastre, aceea de a poziționa România ca pe un centru energetic regional, o punte între resursele Kazahstanului și cererea de pe piața europeană’, a declarat Mynbayev.

Oficialul kazah a adăugat că “memorandumul ne dă nouă și companiilor kazahe încrederea că România este un partener de încredere și un prieten apropiat, un loc unde investițiile străine sunt încurajate și bine primite’.

sursa:agerpres