Ministerul Economiei a semnat contracte de 670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde

images (3)Ministerul Economiei a semnat, luni, 11 contracte pentru cofinanţarea din fonduri europene în valoare de 670 milioane de lei a unor proiecte de eficientizare a consumului de energie şi pentru producţia electricităţii din surse regenerabile.

Printre beneficiari se numără companiile Chimcomplex Borzeşti, Elsid Titu, Soceram, Electrocarbon, acestea urmând să deruleze proiecte de eficienţă energetică.

Beneficiarii fondurilor destinate producţiei de energie regenerabilă sunt firmele Energie Ecologică ROGIS, Geo Data, Marex, Electricom, Solar Power, Suraki şi Eralt Impex.

Companiile care au primit cele mai mari fonduri sunt Energie Ecologică Rogis şi Suraki, fiecare cu câte aproape 80 milioane de lei. Cele două companii derulează proiecte de producţie a energiei în centrale eoliene în judeţele Brăila şi Giurgiu.

Proiectul firmei Energie Ecologică ROGIS are o valoare totală de 189,2 milioane de lei, iar al firmie Suraki de 154,5 milioane de lei.

Solar Power a primit fonduri nerambursabile de 46,5 milioane de lei pentru un proiect total de 81,5 milioane de lei pentru producţia energiei într-un parc solar în Ilfov.

Electricom va utiliza cele 33,5 milioane de lei primite din fonduri UE pentru construcţia unui parc eolian în Casimcea, judeţul Tulcea, a cărui valoare totală se ridică la 72,8 milioane de lei.

Chimcomplex Borzeşti a primit fonduri nerambursabile de 23 milioane de lei pentru o ionvestiţie de 63,7 milioane de lei într-o instalaţie de cogenerare.

 

 

Sursa articol: mediafax.ro