Negocierile privind construirea reactoarelor 3 si 4 sunt in derulare, a declarat Departamentul pentru Energie

downloadNegocierile dintre Departamentul pentru Energie din România și Administrația Naționala pentru Energie din China cu privire la construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă sunt în derulare, iar rezultatul va fi anunțat la momentul finalizării acestora, a menționat, vineri, într-un comunicat de presă, Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei, ca reacție la declarația senatorului social-democrat Nicolae Moga, care menționa că un contract între România și China pe acest proiect va fi parafat în luna mai.

‘În acest moment, pentru proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă se desfășoară un amplu proces de analiză și negociere, în baza Memorandumului de înțelegere între Departamentul pentru Energie din România și Administrația Naționala pentru Energie din China, semnat în noiembrie 2013, în urma căruia partea chineză va lua o decizie asupra implicării în realizarea proiectului. Vom anunța rezultatele și condițiile unui potențial contract la momentul finalizării acestui proces. Declarația senatorului Nicolae Moga reprezintă o poziție personală’, se arată în punctul de vedere al Departamentului pentru Energie.

Vineri, vicepreședintele Senatului României, social-democratul Nicolae Moga, a declarat la Constanța că negocierile purtate în prezent de autoritățile române și chineze privind finalizarea lucrărilor de construire a unităților 3 și 4 de la Centrala Nuclear-Electrică (CNE) Cernavodă (sud-est) vor fi finalizate prin încheierea, în luna mai, a unui contract în acest sens, partea chineză investind peste 5 miliarde de euro.

sursa:agerpres