Nita: Nu s-a modificat calendarul pentru listarile Hidroelectrica, Electrica, CE Oltenia

constantin_nita_5b6ead7eafCalendarul de listări la bursă agreat cu Fondul Monetar Internațional nu a fost modificat, astfel că, în luna iunie, vor fi listate la bursă Hidroelectrica, Electrica și Complexul Energetic Oltenia (CEO), a declarat, joi, ministrul de resort, Constantin Niță, cu ocazia semnării unui contract de finanțare între Complexul Oltenia și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

‘Nu avem întârzieri în calendarul de listări, dar să vedem ce spun consultanții. Toate trei listările sunt prevăzute pentru luna iunie’, a spus ministrul.

La rândul său, directorul general al CEO, Laurențiu Ciurel, a precizat că singurul lucru care ar putea întârzia listarea companiei pe care o reprezintă este majorarea capitalului social cu valoarea unor terenuri cu suprafețe mari, care ar putea duce la creșterea cu 2-3 procente a participației statului.

‘Este posibil să avem o reacție în instanță din partea celuilalt acționar, Fondul Proprietatea. Suprafețele sunt foarte mari, iar valoarea lor este de sute de milioane de dolari, astfel că ar putea influența cu 2-3% structura acționariatului’, a spus Ciurel.

sursa:agerpres