OMV a finalizat dezvoltarea câmpului gazeifer Latif situat în Provincia Sindh din Pakistan

omvÎn luna octombrie 2013 – după o etapă de execuție de doar un an – OMV a finalizat dezvoltarea câmpului gazeifer Latif situat în Provincia Sindh din Pakistan.

OMV este operatorul concesiunii Latif, în cadrul căreia deține o participațiune de 33,34%. Dezvoltarea acestui câmp gazeifer va dubla producția netă a OMV din câmpul Latif, la 6.200 bep/zi în 2014.

În noiembrie 2013, OMV a început punerea în funcțiune a unităților de procesare din câmpul de gaze condensate Mehar, situat în vestul extrem al Provinciei Sindh din Pakistan, aproape de granița cu Baluchistan. OMV este operatorul concesiunii Mehar, în cadrul căreia deține o participațiune de 59,2%. Mehar va intra în producție completă (faza 1) până la sfârșitul anului 2013 și va genera 4.300 bep/zi net către OMV în 2014.

Câmpul gazeifer Latif a fost descoperit de OMV în anul 2007 și a început producția în baza unor teste de forare extinse, în ultima parte a anului 2008. Câmpul este situat în vecinătatea unor importante centrale pe gaz din Kadanwari și Sawan, operate de OMV. După aprobarea în iunie 2012 a planului de dezvoltare, câmpul Latif a fost complet dezvoltat prin construcția și finalizarea a patru noi sonde, realizarea unui nou gazoduct de aproximativ 50 km, care să lege câmpul Latif de centrala din Sawan și prin realizarea unor unități de recepție și contorizare în Sawan.

Decizia de dezvoltare a câmpului Latif, amânată pentru un timp, a fost declarată fezabilă din punct de vedere economic în urma noii Politici a Petrolului din Pakistan pe 2012 (intrată în vigoare în septembrie 2012). Această politică oferă prețuri mai ridicate pentru noile descoperiri și pentru investițiile care duc la creșterea producției peste rezervele aprobate și certificate. OMV este operatorul asociației prin participațiune Latif, care include partenerii ENI și PPL, fiecare cu participațiuni de 33,33%. Gazul produs este distribuit în mod egal către companiile de distribuție pentru consumatorii casnici, SSGCL și SNGPL.

Licența de Explorare și Concesiunea pentru Dezvoltare și Producție a câmpului Mehar au fost achiziționate de OMV în cadrul întregului capital social al Petronas Carigali (Pakistan) Ltd (redenumit după achiziție ca OMV Maurice Energy Limited) în iulie 2011. Dezvoltarea câmpului Mehar a presupus realizarea unei sonde de producție adiționale, finalizarea altor trei, precum și construcția unei unități centrale de procesare a gazului condensat în Mehar.

Gazele vor fi exportate prin intermediul unei conducte de 60 de km către rețeaua deținută de SSGLC; gazele condensate vor fi comercializate către rafinăria PARCO. Condensatul de gaze stabil va fi transportat către Karachi până la finalizarea unei rețele de gaz condensat, care, în prezent, se află în ultima etapă de pregătire. Partenerii OMV pentru câmpul Mehar sunt GHPL (25%), OPL (11,8%) și ZPCL (4%).

sursa:amosnews