Ponta: susținem în continuare independenţa energetică a României

1374671026PontaPremierul Victor Ponta dă asigurări miercuri că va continua să susţină independenţa energetică a României, afirmând că ţara noastră trebuie să înveţe din experienţa Poloniei, care a anunţat că pune accentul în principal pe cărbune şi pe gaze de şist.

“Trebuie sa învăţăm ceva din experienţa Poloniei! Independenţa energetică a României înseamnă asumarea unor decizii curajoase – care vor duce la preţuri mai mici, orientare clară spre Vest şi la afirmarea ţării în zonă (inclusiv în relaţia cu vecinii). Vom continua să susţinem independenţa energetică a României”, susţine Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

‘Vrem să avem surse de energie regenerabilă, însă huila şi lignitul, şi în curând gazele de şist, vor rămâne principalele noastre surse de energie’, a declarat Tusk la inaugurarea unui expoziţii internaţionale dedicată industriei miniere la Katowice (sudul Poloniei). ‘Reducerea emisiilor de CO2 se va face prin tehnologie şi nu prin limitarea producţiei de cărbune’, a mai spus Tusk.

sursa: agerpres