Razvan Nicolescu a fost numit presedinte al ACER

Foto-Razvan-Nicolescu-727x404Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a fost ales miercuri dimineața la Ljubljana în unanimitate președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie (ACER).

Răzvan Nicolescu era deja membru al Consiliului de Administrație al ACER, deținând până în prezent funcția de vicepreședinte (în perioada 2010-2014).

Mandatul lui Răzvan Nicolescu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al ACER este de doi ani. Funcția ocupată de acesta este una de reprezentare a României la nivel european și este perfect compatibilă cu cea de ministru.

În cadrul reuniunii de miercuri de la Ljubljana, Răzvan Nicolescu și Piotr Wozniak au fost numiți în funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte al Agenției. Consiliul de Administrație numește directorul ACER, adopta programul de lucru al agenției și are competente de ordin bugetar.

Consiliul de Administrație al ACER se întrunește de circa șase — spate ori pe an la Bruxelles, Ljubljana sau în țară din care provine președintele.

Piotr Wozniak este un fost ministru al Economiei din Polonia.

Detalii despre activitatea profesională a ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, găsiți AICI.