Razvan Nicolescu: Prioritatea politicii energetice a Romaniei este si energia nucleara

646x404Energia nucleară este și va rămâne o prioritate a politicii energetice a României, iar proiectul reactoarelor 3 și 4 va fi finalizat, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, aflat în vizită la centrala nucleară de la Cernavodă.

“În contextul revizuirii strategiei energetice a României, unele dintre primele concluzii arată foarte clar că energia nucleară este și va rămâne o prioritate a politicii energetice a României. Decizia privind realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă este una luată deja, ne dorim să se finalizeze cât mai repede, să găsim parteneri pentru acest proiect”, a spus Nicolescu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că este nevoie ca Transelectrica să includă în planul său de dezvoltare pe următorii 10 ani întărirea liniilor de transport de energie de la Cernavodă către restul țării, astfel încât rețeaua să poată prelua și energia produsă de reactoarele 3 și 4.

“O parte din această capacitate este utilizată acum de energia eoliană din zona Dobrogei. Un calcul făcut de Nuclearelectrica arată că Transelectrica are nevoie de cel puțin 100 de milioane de euro pentru această investiție”, a menționat ministrul delegat.

sursa:agerpres