Răzvan Nicolescu: Răspunsurile de la Bruxelles privind amânarea calendarului de liberalizare a prețului gazelor sunt încurajatoare

big_lso_8129Răspunsurile Comisiei Europene privind intenția României de a amâna calendarul liberalizării prețului gazelor până în 2021 sunt încurajatoare, a declarat, marți, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

‘Am vorbit și o să mai vorbim cu cei de la Bruxelles pe această temă. Am lansat această temă în dezbatere publică și așteptăm răspunsuri de la toate companiile și operatorii din domeniu, precum și de la asociațiile de consumatori. Ceea ce am prezentat noi este o analiză a situației prețului gazelor, coroborată cu veniturile populației din ultimii doi ani. Sperăm să găsim un echilibru între suportabilitate și prețuri’, a precizat ministrul.

El a adăugat că luni va merge din nou la Bruxelles pentru a discuta cu autoritățile europene pe această temă.

‘Răspunsurile de la Bruxelles sunt încurajatoare’, a subliniat Nicolescu.

Răzvan Nicolescu a anunțat că dorește să negocieze la Bruxelles amânarea liberizării prețului la gazele interne și încetarea creșterii prețului. Mai multe informații despre declarațiile anterioare puteți găsi AICI.

sursa:Agerpres