Razvan Nicolescu: Se impune o discuție privind viitorul RAAN la nivelul CSAT

razvan-nicolescu-300x21411Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a solicitat primului-ministru și vicepremierului Gabriel Oprea să supună atenției Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) deciziile privind viitorul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN), care este o societate de interes strategic.

‘Am elaborat un plan de măsuri care vizează eficientizarea, restructurarea RAAN și un plan de perspectivă, pe care le vom transmite în cursul acestei zile sau mâine primului-ministru, Victor Ponta, și vicepremierului Gabriel Oprea, care asigură coordonarea pe tot ceea ce înseamnă chestiuni de securitate națională, pentru că RAAN este o regie de interes strategic. Din acest motiv, credem că se impune o discuție privind viitorul acestei societăți la nivelul CSAT. De aceea transmitem această notă și sugestiile noastre privind RAAN cu rugămintea de a le supune atenției CSAT’, a declarat Nicolescu, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

El a precizat că acest document este confidențial, însă a punctat faptul că se bazează pe o serie de sugestii venite din partea sindicatelor.

‘În acest moment, corpul de control al ministrului Energiei efectuează un control suplimentar la RAAN, pe care dorim să îl finalizăm până la sfârșitul săptămânii’, a mai spus ministrul.

sursa:agerpres