RA de Transport Craiova si COMCEREAL Constanta cumpara energie electrica la BRM

In data de 24 iunie a.c., în Ringul energiei electrice la BRM s-au inregistrat doua tranzactii: Regia Autonomă de Transport Craiova a achizitionat o cantitate de 1.870 MWh energie electrica, iar COMCEREAL SA Constanta şi-a asigurat necesarul de energie pentru perioada 01.08.2010 – 30.07.2011 prin achiziţionarea unei cantităţi de 601,923 MWh energie electrică.

In sedinta de tranzactionare organizata pe platforma electronica de tranzactionare a BRM, a fost inregistrat un ordin initiator de cumparare pentru o cantitate de 1.870 MWh energie electrica livrare profilat MT. Energia electrica cumparata va acoperi necesarul Regiei Autonome de Transport Craiova in perioada 01.08.2010 – 31.07.2011. Tranzactia a avut loc pe Piata la disponibil in Ringul energiei electrice, iar ordinele de sens contrar de vanzare au fost inregistrat din partea societatilor: TINMAR IND SA, TRANSENERGO COM SA şi CEZ VANZARE SA. Castigatoarea licitatiei a fost societatea TRANSENERGO COM SA, care va livra cantitatea de 1.870 MWh energie electrica la pretul de 278,61 lei/MWh. Pretul este cu toate tarifele incluse, exclusiv acciza si TVA. Valoarea totala de tranzactionare se cifreaza la 521.001 lei.

In aceeasi zi, BRM Terminal Constanta a efectuat o tranzacţie cu energie electrică pe platforma electronică. Ordinul initiator al COMCEREAL SA Constanta a fost pentru cumpararea unei cantităţi de 601,923 MWh energie electrica – din care 535,189 MWh furnizare la JT si 66,734 MWh furnizare la MT. Au fost înregistrate ordine de vânzare din partea societăţilor: TINMAR IND SA, FIDELIS ENERGY SRL, ENNET GRUP SRL, TRANSENERGO COM SA si ENEL ENERGIE SA. Castigatoarea licitatiei a fost societatea FIDELIS ENERGY SRL, care va livra energia electrica la pretul de 186 lei/MWh – exclusiv tarife ANRE, acciza si TVA. Valoarea totala de tranzactionare se cifreaza la 111.958 lei.

Ringul energiei electrice a fost lansat la BRM in luna februarie 2007, iar primele tranzactii cu energie electrica au avut loc o luna mai tarziu. Pana in prezent, au fost organizate in ringul bursier, 44 tranzactii cu energie electrica insumand o valoare de aproape 174 milioane lei. Printre operatorii economici care au tranzactionat energie electrica prin BRM, se numara: Spitalul Orasenesc Targu – Neamt, RATB, Regia Autonoma Oradea Transport Local, RAT Craiova, RATUC Cluj, Electrica, Electrica Transilvania Sud, Ten Transilvania Energy, SUBEX, Mecanica Ceahlau Piatra – Neamt, CET Iasi, Apa Serv Satu Mare, Compania de Apa Oradea, Uzina Termoelectrica Giurgiu, CFR Calatori Constanta, ASAM SA Iasi, COMCEREAL SA Constanta.