Rodin Traicu: S-a semnat o scrisoare de intentie pentru construirea unei termocentrale de 290Mw

{37ca364c-3cca-4e32-a0b5-c2bc38a398dc}Compania HiSun PV Technology Co. Ltd. din China a semnat cu Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) o scrisoare de intenție pentru construcția pe platforma industrială din Halînga a unei termocentrale cu o capacitate de 290 Mw, a declarat, sâmbătă, deputatul social-democrat Rodin Traicu.

Potrivit sursei citate, începând din luna februarie, entitatea economică în cauză va începe demersurile în vederea obținerii a aproximativ 300 milioane de euro pentru obiectivul stabilit de la Banca Import-Export a Chinei pentru demararea lucrărilor pe parcursul anului 2014.

‘Compania HiSun PV Technology, subsidiară a China Evergreen Industry Group, este specializată în realizarea de investiți în sectorul energetic de tip Individual Power Producer. Noua termocentrală va fi executată în parteneriat cu RAAN după cele mai performante tehnici în domeniu. În felul acesta actuala sucursală Romag-Termo a RAAN va avea asigurate în următorii 25 de ani condițiile de mediu impuse prin aquisul comunitar’, a precizat Traicu.

sursa:agerpres