Romeo Urjan este noul director general al Companiei Naționale a Uraniului. A ocupat poziții la SN Nuclearelecrica SA și Ontario Power Generation din Canada

romeo-urjan

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului l-a desemnat pe domnul Romeo Urjan, membru al Consiliului de Administrație, pentru funcția de director general al societății. Dl Romeo Urjan este un specialist reputat în industria nucleară, care a ocupat, în perioada mai 2015 – noiembrie 2016, poziția de director Direcția Tehnică și Securitate Nucleară în cadrul SN Nuclearelecrica SA, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Sunt bucuros că dl Romeo Urjan a acceptat să preia această responsabilitate uriașă și sunt convins că domnia sa se va bucura de sprijinul tuturor celor care doresc revenirea în piață a Companiei Naționale a Uraniului. Nu sunt mulți cei care aleg să își asume asemenea poziții în vremuri grele și îi apreciez în mod deosebit pe cei care sunt hotărâți să nu lase România să-și piardă avantajele sale strategice. Compania Națională a Uraniului are nevoie de un proces temeinic de eficientizare și restructurare care să conducă la menținerea ciclului nuclear integrat al țării noastre”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Romeo Urjan (apăsați aici pentru CV) este expert în operare, construcție și punere în funcțiune de capacități nucleare, securitate nucleară și programe de pregătire. De asemenea, a deținut poziția de director de Producție al CNE Cernavodă până în anul 2000, iar ulterior a ocupat diverse poziții strategice de management la centrala Ontario Power Generation din Canada, de unde a fost recrutat de SNN în anul 2014 cu intenția de readuce specialiștii români în cadrul societății.

Compania Națională a Uraniului se află într-o situație economico-financiară dificilă, iar la începutul lunii octombrie, Guvernul a aprobat un ajutor de salvare pentru CNU în limita sumei de 62 milioane de lei, pentru o perioadă de 6 luni. Pe data de 5 noiembrie, societatea a intrat în posesia primei tranșe din împrumut, în valoare de 47,2 milioane de lei.