Rompetrol sustine domeniul oncologiei pediatrice din Romania

rompetrol1Rompetrol sustine sectia de oncologie pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti prin programul Impreuna Pentru Fiecare, in parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) – asociatia parintilor care au copii bolnavi de cancer in Romania.

Proiectul Impreuna Pentru Copiii Bolnavi de Cancer din Romania isi propune sa creasca speranta de viata a micilor pacienti prin dotarea sectiei de oncologie pediatrica cu echipamente performante de administrare intravenoasa a citostaticelor, imbunatatirea conditiilor de spitalizare si asigurarea logisticii pentru biroul asistentului social din spital. Asistentul social va sprijini familiile copiilor bolnavi atat printr-o corecta informare asupra drepturilor copiilor si ale pacientilor cat si prin sprijin material si financiar acordat cazurilor sociale, atunci cand este nevoie.

Obiectele achizitionate prin acest proiect sunt urmatoarele:8 pompe de perfuzie, 8 stative, 5 frigidere, 3 sisteme desktop/monitor, 1 notebook (plus anexe), 1 imprimanta (plus anexe). Durata proiectului: 27 septembrie – 30 noiembrie 2013.

Copiii s-au mutat deja in sectia noua. Proiectul sustinut de Rompetrol imbunatateste calitatea serviciilor medicale si aduce o solutie crizei de personal din sistem prin aceste aparate de administrare a tratamentelor citostatice. Astfel, tratamentele sunt mai bine monitorizate si administrate, conform unui orar bine programat.

Sectia de oncologie pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti gazduieste 50 paturi, fiind una din cele mai importante institutii de tratament pentu copiii diagnosticati cu o afectiune oncologica in Romania.

sursa:comunicatedepresa
credit foto