Rovana Plumb a semnat o declaratie comuna romano-britanica privind ‘creșterea verde’

raja_rovana_plumb2_68033900_93023800Ministrul mediului și schimbărilor climatice, Rovana Plumb, și secretarul de stat britanic pentru energie și schimbări climatice, Edward Davey, au semnat miercuri la Londra o declarație comună româno-britanică privind ‘creșterea verde’.

România și Marea Britanie se angajează astfel la lansarea unui Dialog româno-britanic pentru o economie cu emisii reduse de carbon, cu scopul de a consolida cooperarea în mai multe domenii, precum promovarea soluțiilor și tehnologiilor noi în sectorul mediului și climei și schimbul de bune practici pentru crearea de noi locuri de muncă ‘verzi’.

Documentul dat publicității miercuri la Londra evidențiază faptul că România și Marea Britanie sunt conștiente de faptul că tranziția la o economie verde, cu emisii reduse de carbon, presupune investiții substanțiale în tehnologii și infrastructuri eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor.

În același timp însă, tranziția la un viitor ‘verde’ contribuie semnificativ la creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă, iar în acest sens sunt necesare cadre politice ambițioase în domeniul combaterii schimbărilor climatice, al energiei și resurselor, se arată în declarație.

Cele două țări își reafirmă angajamentul de a limita creșterea temperaturii globale medii sub două grade Celsius prin reducerea, până în anul 2050, a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 80-95% față de nivelul din 1990, în contextul eforturilor comune la nivelul Uniunii Europene de a combate schimbările climatice.

sursa:agerpres