Schneider Electric şi Fundaţia Skolkovo vor deschide un centru de C&D în Rusia

3ibfWj6gpdxhZS4hob6xeM-temp-upload.mgngqorySchneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, şi Fundaţia Skolkovo, au semnat un acord pentru crearea unui nou centru de cercetare-dezvoltare în Skolkovo, Oraşul Inovaţiei, din Rusia.

Centrul de C&D in-house, care va avea peste 100 de angajați până în anul 2016, va lucra la crearea unui sistem avansat de management al distribuției de energie pentru rețelele electrice, la dezvoltarea unor sisteme de control automatizate și la alte soluții inovatoare. Aproximativ 90% din personalul de la centrul C&D va fi axat pe cercetare.

Jean-Pascal Tricoire, Preşedinte & CEO al Schneider Electric, a declarat: „Deschiderea noului nostru centru de C&D în Oraşul Inovaţiei Skolkovo ne poziţionează în inima noului hub de tehnologie şi inovaţie din Rusia. Prin acest acord, reconfirmăm planul nostru strategic, pe termen lung, de a investi pentru inovaţie în Rusia”.

Viktor Vekselberg, preşedintele Fundatiei Skolkovo a declarat: „Colaborarea cu nume precum Schneider Electric, lider în domeniul lor și punct de referinţă în impunerea de noi standarde, este deosebit de importantă pentru noi. Este demn de menționat, de asemenea, faptul că Schneider Electric nu doar va cerceta propriile soluții, ci va participa direct la dezvoltarea reţelei inteligente din Oraşul Inovaţiei Skolkovo”.

Acordul a fost semnat de către Viktor Vekselberg, Preşedintele Fundatiei Skolkovo, Conor Lenihan, Vice-Președinte pentru Afaceri Internaționale al Fundației Skolkovo, Jean-Pascal Tricoire, Președinte & CEO al Schneider Electric și Jean-Louis Stasi, Președintele Schneider Electric Rusia, în timpul Forumul Economic Internațional Sankt-Petersburg 2012.

 

Sursa articol Amosnews